Termékkereső


Artemesia dracunculus

0 FT

Jellemzése: Évelő, magasra nyúló, bokros növény. Levelei fényesek, élénkzöldek, a száron szórtan helyezkednek el, 2–8 cm hosszúak, 2–10 mm vastagok, osztatlanok, szálas-lándzsásak, hegyes végűek. Szára gömbölyű és szerteágazó, töve idővel megbarnul és fás lesz. A gömb alakú fészkes virágzatok dúsan elágazó bugát alkotnak. Augusztus-szeptemberben nyílnak a zöldessárga virágok.
Igényei: Közepes hőigényű, kiváló fagytűrő, akár a -15°C fagyokat is elviseli. Napos vagy félárnyékos helyen is termeszthetjük, azonban ez az illóolaj csökkenésével járhat. Közepes vízellátású, tápanyagtartalmú talajt igényel.
Felhasználása: Nagyon egészséges növény, hiszen A-vitamint, vasat, kalciumot és B3-vitamint! tartalmaz. Emésztés javító, féregűző és vízhajtó hatású és segíti a menstruáció normális lefolyásában.
Levesek, mártások, báránysültek, savanyúságok és páclevek ízesítésére való. Azonban az adagolásával vigyázni kell, mert a szükségesnél nagyobb mennyiségben keserít az ételeken. Gyűjtése: A friss leveleket kora tavasztól őszig szedhetjük.


Tárkony
FŰSZERNÖVÉNYEK
100 - 150 cm
Napos helyre ültessük.
Vízigénye átlagos.
Talajigénye átlagos.